сряда, 27 януари 2010 г.

За Дио...


В края на ноември тази година световната преса гръмна с новината, че Рони Джеймс Дио се бори с рака.
Дио е известен с участието си в групи като Rainbow(1975-1978), Black Sabbath(1979-1982, 1991-1992), DIO (1982-1991, 1993-досега), Heaven and Hell (2006-досега) и други. Негови са хитове като "Man On The Silver Mountain", "Catch The Rainbow", "Starstuck", "Kill The King", "Long Live Rock'n'Roll" (Rainbow); "Heaven And Hell" и "The Sign Of The Southern Cross" (Sabbath); "Holy Diver", "Rainbow In The Dark", "Don't Talk To Strangers"“, "We Rock", "Straight Through The Heart" (DIO), които стават класика в рок и хеви музиката.
Малко известен факт е, че именно Дио въвежда символа на рок-музиката. Както самият той разказва, баба му често е "използвала" този жест за да гони уроки. Когато на един концерт Рони го показал, феновете започнали да го повтарят...
В едно хард рок списание в статия за него се казва, че „с гласа си може да обърне и товарен влак“. Сигурно е така! Гласът му е запомнящ се, изключително специфичен, силен и плътен.
Според медиите болестта все още е в начален стаий и е възможно и да бъде избегнат фаталният край. За съжаление Дио е спрял работата по новия албум, който записва заедно със Сабат. Всички рок фенове се надяваме той да оздравее бързо и да продължава да ни радва с музиката си!!!

А ето и моята любима песен на Рони Джеймс Дио: http://www.youtube.com/watch?v=Sj7UBgVVew8

Няма коментари:

Публикуване на коментар